Vergoeding VvE administrateur

istrateur »

Vergoeding VvE administrateur

Vergoeding VvE administrateur – Er heerst veel onduidelijkheid als het gaat om de vergoeding voor een bestuurder in een VvE. Mag een beheerder die de taken vrijwillig uitvoert worden betaald en zo ja hoeveel? Dit wordt uitgelegd in dit artikel.

Mogelijkheden voor vergoeding VvE administrateur

Een beheerder kan betaald krijgen. Er zijn hiervoor 3 mogelijkheden: de onkosten vergoeding van de administrateur binnen de VvE, vrijwilligersvergoeding en loon. De meest voorkomende is onkostenvergoeding. De vrijwilligers kunnen de kosten die zij maken voor de vereniging vergoed krijgen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aanschaffen van papier, pennen maar een etentje met de bestuursleden valt niet onder de onkostenvergoeding. Het is ook mogelijk om tijdens een vergadering een vrijwilligersvergoeding in te stellen. Er moet wel rekening worden gehouden met de regels van de belastingdienst. De laatste optie is loon uitkeren. Omdat de VvE een rechtspersoon is kan de Vereniging van Eigenaren ook mensen in dienst nemen. De vereniging wordt dan werkgever en moet zich aan de regels houden. Er moet een meerderheid vanuit de vergadering zijn om iemand in loon dienst te nemen. Het komt regelmatig voor dat een huismeester in dienst is van de Vereniging van eigenaren of de Cooperatieve Flat Exploitatievereniging, c.f.v. Het is verstandig om u zich hierin goed te verdiepen. Een VvE administrateur kan u ook hierbij ontzorgen, zoals bijvoorbeeld het voeren van de salarisadministratie of vergoeding van de huismeester.

Vergoeding VvE beheer

Tegenwoordig kiezen steeds meer verenigingen ervoor om het beheer volledig uit te besteden aan een VvE beheerder. De vereniging maakt afspraken met de VvE administrateur, ook over de vergoeding. Deze afspraken worden opgenomen in een overeenkomst. Het is verstandig om duidelijkheid te hebben over alle kosten. Van VT2000 kunt u duidelijkheid en transparantie verwachten.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie ontvangen over de vergoeding voor een VvE administrateur of wilt u weten waarom VT2000 de perfecte beheerder is voor uw Vereniging van Eigenaren? Bel 0174-286262- of mail met onze beheer expert op info@vt2000.nl

VT2000

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.