Hoe bescherm je het geld van de VvE?

Hoe bescherm je het geld van de VvE?

Het is belangrijk dat de bank- en spaarrekeningen ALTIJD op naam van de VvE staan.

VT2000 VVE beheer wil u graag informeren over de bescherming van het geld van de Vereniging. Er zijn meerdere maatregelen nodig om het spaargeld te beschermen en wij zullen daar in de komende tijd informatie over geven.

Alle leden leggen geld in ten behoeve van de activiteiten van de VvE. Voor goed onderhoud is behoorlijk wat geld nodig. Veel verenigingen van eigenaren hebben al een behoorlijk spaartegoed opgebouwd.

Bescherming van de VvE bij failliete beheerders

In de pers heeft u kunnen lezen over de problemen die ontstaan als beheerders failliet gaan. De problemen komen vaak voort als de bank- en spaarrekeningen niet op naam van de Verenigingen van Eigenaars staan maar op naam van de beheerder. Als de bankrekeningen op naam van het failliete bedrijf staan, dan neemt de curator de gelden mee in het faillissement.

Voorkomen is beter dan genezen. De oplossing is heel eenvoudig: “bank- en spaarrekeningen moeten ALTIJD op naam van de Vereniging van Eigenaren staan”.

VT2000 controleert en neemt actie indien nodig

Als een VVE bij VT2000 in beheer komt dan zal VT2000 een controle uitvoeren. Hierbij wordt ook gekeken naar de inschrijving in de Kamer van Koophandel.

Maandelijkse bijdragen ook op bankrekening VvE

Het is vreemd dat er in de praktijk toch nog wel eens anders wordt gehandeld. Zo zijn er voorbeelden bekend van beheerders die de maandelijkse ontvangsten niet direct op de bankrekening van de VvE bij laten schrijven, maar op een soort tussenrekening op naam van de beheerder en/of een derdenrekening. Dit is niet correct, het geld moet direct op de bankrekening van de VVE komen. De VvE loopt met een dergelijke handelswijze ook rente mis.

Certificeringseis bescherming geld van de VvE

Een eis van de certificering VvE beheerder is dat de bank- en spaarrekeningen op naam van de VvE staan. Door het SKW wordt VT2000 als gecertificeerd beheerder ieder jaar gecontroleerd.

Als uw VvE bij VT2000 in beheer is zullen de bank- en spaarrekeningen altijd op naam van de VvE staan. Het is geld van de VvE en dat moet beschermd worden. Bij VT2000 bestaat de mogelijkheid om de bijdragen te innen middels automatische incasso.

Dit gebeurt dan vanuit de bankrekening van de VVE, zodat het geld altijd direct op de juiste bankrekening staat.

Als u zelf eigenaar bent van een appartementsrecht, let er dan op of het bij uw VvE goed is geregeld. Bij twijfel kunt u het beste direct actie ondernemen. Als u vragen heeft dan staat ons vakkundige en enthousiaste team klaar om u te helpen. U kunt u ons bellen op telefoonnummer 0174-286262 of u kunt een email sturen naar info@vt2000.nl.

Gratis overstapservice VvE beheerkantoor VT2000

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.