Dagelijks bestuur vereniging van eigenaren

 

Dagelijks bestuur vereniging van eigenaren

Er wordt vaak gevraagd wat nou het dagelijks bestuur voor een vereniging van eigenaar is en wat de functie en bevoegdheden van dit bestuur zijn. VT2000 probeert zoveel mogelijk informatie en uitleg te geven over het dagelijkse bestuur van de vereniging van eigenaren.

Benoemen dagelijks bestuur vereniging van eigenaren

De bestuurders worden ontslagen of benoemd in een algemene ledenvergadering. Een bestuurder wordt voor onbepaalde tijd aangenomen. Het ontslaan van een bestuurder kan altijd gedaan worden in een algemene ledenvergadering. Ook kan er door een bestuurder zelf worden gekozen om op te stappen en dus vrijwillig ontslag te nemen. Er hoeft niet gekozen te worden voor bewoners die het bestuur van een VvE gaan doen. Ook kan er een extern bestuur benoemd worden.

Functies binnen het dagelijks bestuur van een vereniging van eigenaren.

In veel gevallen zijn er in een VvE meerdere bestuursleden actief. Er zijn drie functies te onderscheiden binnen een bestuur: voorzitter, secretaris en penningmeester. Wie welke functie invult in het bestuur, wordt door het dagelijks bestuur van een vereniging van eigenaren zelf gekozen.

Voorzitter: leidt de bestuursvergaderingen en organiseert in grote lijnen de ledenvergaderingen.
Secretaris: zorgt voor communicatie naar de bewoners toe.
Penningmeester: beheert de kas van een VvE.

Het dagelijks bestuur van een vereniging van eigenaren

Het bestuur van een VvE kost veel tijd. Daarnaast zijn er ook vele taken die veel kennis en ervaring verwachten zoals het financiële beheer. Enkele belangrijke financiële taken zijn het beheren van de middelen van de VvE. Het opstellen van de jaarstukken na afloop van een boekjaar en het voorstel maken van de begroting en de ledenbijdrage. Ook is de meerjarenbegroting een belangrijk punt voor het bestuur. Andere taken voor het dagelijks bestuur van een vereniging van eigenaren zijn het regelen voor goede verzekeringen, het beoordelen en coördineren van reparaties en het onderhoud.

VvE Beheerder: Neemt uw dagelijkse vereniging van eigenaren taken over.

Het besturen en beheren van een VvE kost veel tijd. Daarnaast word er veel kennis en ervaring van de bewoners verwacht. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor een betrouwbare en professionele VvE beheerder. VT2000 is een professionele partner voor uw VvE. Met meer dan 18 jaar ervaring en een SKW certificaat is VT2000 een betrouwbare VvE beheerder. VT2000 denkt graag met uw VvE mee en ontzorgt de bewoners.

Meer informatie?
Wilt u meer uitleg over VvE of wilt u meer informatie over de voordelen bij VT2000? Bel op 0174-286262  met een van onze experts of mail ons op info@VT2000.nl voor gratis advies of vragen over het besturen van de Vereniging van Eigenaren!

VT2000

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.