Opstarten van een VvE

Opstarten van een VvE

Opstarten van een Vve – Het is belangrijk dat het beginnen van een VvE goed gebeurt. Als we het over het starten van een VvE hebben dan kan het gaan om het activeren van een slapende VvE of het beginnen van een nieuwe VvE (nieuwbouwcomplex). Het is van groot belang dat het opstarten zorgvuldig en snel gebeurd. In bijna alle gevallen wordt er een expert ingeschakeld met de nodige kennis en ervaring.

Welke soorten zijn er voor het opstarten van een VvE?

Zoals hierboven al kort werd aangeduid zijn er twee verschillende soorten VvE’s die baat hebben bij hulp bij het opstarten, dit zijn: slapende VvE’s en nieuwe VvE’s.

Slapende VvE: Een slapende VvE houdt in dat er niet wordt vergaderd, de eigenaren geen geld voor onderhoud apart zetten en of dat er geen opstalverzekering is voor het appartementencomplex. Een slapende VvE houdt veel risico’s in voor eigenaren. Immers als de buren hun eigendom niet goed hebben verzekerd kan dit voor u consequenties hebben. Ook is het voor het onderhoud en het juist verdelen van de kosten van groot belang dat u dit binnen een actieve VvE verzorgd. Uw eigendom is meer waard als u de VvE actief is.

Nieuwe VvE: Voor nieuwbouwcomplexen is het belangrijk dat een VvE actief gemaakt wordt. Het is belangrijk dat er bij de start goed over verschillende zaken wordt nagedacht. Dit bespaart veel tijd en werk later. Voor het opstarten van een VvE wordt vaak gebruik gemaakt van een expert.

Taken bij het opstarten van een VvE

Zowel bij het opstarten van een nieuwe VvE als bij het activeren van een huidige VvE is het belangrijk dat er vergaderd wordt. Daarnaast zullen de volgende taken gedaan moeten worden om een VvE op te starten:

  • Organiseren van een Algemene Ledenvergadering en informatie over het functioneren van de VvE.
  • Inschrijven bij de KVK en het openen van een bankrekening op naam van de VvE.
  • Het opstarten van het financiële beheer.
  • Het vergelijken van huidige verzekeringen en contracten.
  • Het opmaken van een exploitatiebegroting en het opstellen van VvE bijdrage.
  • Het opstellen en bespreken van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP)
  • Het opstellen en bespreken van het Huishoudelijk Reglement

Er wordt vaak gekozen om een expert in het opstarten van uw VvE in te schakelen. Het is belangrijk dat de expert de ervaring en kennis bezit over het beginnen van een VvE.

Opstarten van een VvE bij VT2000

Zowel het activeren van uw huidige VvE als het opstarten van een nieuwe VvE kan volledig verzorgd worden door VT2000. Met ruim 20 jaar ervaring en kennis in VvE beheer en het beginnen
van een VvE is VT2000 een betrouwbare en ervaren partner. VT2000 beheerst niet alleen de algemene kennis en ervaring over het starten van een VvE, maar ook de juridische en verzekeringstechnische taken voor het beginnen van uw VvE. Het is belangrijk dat het opstarten van uw VvE gedaan wordt door een expert, dit bespaart tijd en geld ook voor later. Sinds 2013 is VT2000 SKW gecertificeerd, dit houdt in dat VT2000 alle kennis, ervaring en klantvriendelijkheid heeft die van belang is voor een professionele VvE beheerder.

Voor meer informatie over het activeren of het opstarten van uw VvE of wilt u weten waarom VT2000 de juiste partner is voor uw VvE stuur een email naar info@vt2000.nl . Wilt u spreken met een van onze experts over VvE beheer bel met 0174-

VT2000

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.