Wat is een VvE?

 

Wat is een VvE?

Wat is een VvE? De meeste websites leggen dat niet goed uit, maar wij willen onze bezoekers graag helpen. Hieronder kunt u nagaan wat een VvE is en welke voordelen dit voor u heeft.

Als u een appartement koopt, wordt u mede-eigenaar van de gemeenschappelijke delen van een complex, zoals de entree, de lift en het dak. Omdat u eigenaar wordt van het appartement heeft u het recht om gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes in het complex en de plicht om gezamenlijk het onderhoud te regelen. Om dit te kunnen regelen, bent u automatisch lid geworden van de VvE. Onder dit regelen wordt verstaan dat u gezamenlijk voor de VvE een administratie voert, het gebouw goed onderhoudt, een algemene ledenvergadering uitschrijft, zorgt dat het gebouw goed verzekerd is en er voldoende geld in kas is om onderhoud te kunnen uitvoeren.

Bij de koop van een appartement ben je automatisch lid van de VvE! | Wat is een VvE?

Nu u weet wat een VvE is, moet u weten dat elk lid verplicht is, financieel bij te dragen aan de kosten van het complex. Elk lid betaalt zijn/haar bijdrage. Alle kosten voor het complex worden vanuit de VvE betaald. U kunt hier denken aan het betalen van de kosten voor onderhoud / reparaties aan het complex, schoonmaak en verzekeringen. Ook wordt er een deel gereserveerd voor onderhoud aan het complex. Het meerjarige onderhoudsplan (MOP) word opgesteld om de kosten van het onderhoud in te plannen. Het MOP is belangrijk omdat dit een indicatie is van de bijdrage voor groot onderhoud.

Het bijhouden van de dagelijkse taken van een VvE is vaak moeilijk en tijdrovend, u kunt ervoor kiezen om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. VT2000 heeft al 18 jaar ervaring met de dagelijkse taken van een VvE. VT2000 neemt uw dagelijkse taken over waardoor u weer rustig kunt genieten van uw woning. VT2000 is SKW gecertificeerd, uw VvE is in vertrouwde handen!

Meer informatie?
Wilt u meer uitleg over VvE of wilt u meer informatie over de voordelen bij VT2000? Wat is een VvE? Bel op 0174-286262 met een van onze experts of mail ons op info@VT2000.nl voor gratis advies over een VvE!

VT2000

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.