Opstarten van een slapende VvE

Opstarten van een slapende VvE

Opstarten van een slapende VvE – Een slapende VvE houdt in dat er binnen de VvE niet vergaderd wordt, de eigenaren geen geld voor onderhoud apart zetten en/of er geen opstalverzekering is afgesloten voor het complex.

Taken bij het opstarten van een slapende VvE

Het is vaak eenvoudig om uw slapende VvE weer op te starten. Echter weten veel eigenaren niet wat zij precies moeten doen en of hebben er geen tijd voor. Het is ook mogelijk om een expert in te schakelen die al deze taken op zich neemt. Deze heeft alle ervaring en kennis in het herstarten van een inactieve VvE waardoor het goed en snel gebeurt. Nu worden enkele taken besproken bij het opstarten van een slapende VvE:

  1. Er moet een concept begroting gemaakt worden.
  2. Het is belangrijk dat er een vergadering wordt ingepland. In deze vergadering moeten twee belangrijke agendapunten worden besproken. In deze vergadering zal het bestuur worden benoemd en een begroting worden aangenomen. Er moeten notulen worden gemaakt van deze vergadering en deze moeten aangeleverd worden aan de eigenaren.
  3. Het is belangrijk dat het nieuwe bestuur/bestuurder het complex inschrijft bij de KVK. Als de KVK is aangevraagd kunnen verzekeringen en een bankrekening afgesloten worden. Het is belangrijk dat de bankrekening op naam staat van de slapende VvE, zodat de VvE niet in de problemen komt bij een faillissement na het opstarten.
  4. Het opstellen van een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is verstandig. De leden moeten eerste besluiten of zij dit wel of niet willen. Het hebben van een reserve voor de VVE is verplicht. Het meerjarenonderhoudsplan kan dienen als basis voor de financiën en de onderhoudsplanning.
  5. Als de bankrekening geopend is moet er een bericht worden gestuurd naar alle leden met daarin de bankrekening nummer van de VvE. Vanaf nu kunnen de leden periodieke betalingen aan de VvE doen.
  6. Vanaf dit moment is uw VvE actief. Om uw VvE actief te houden moet er minimaal 1 keer per jaar vergaderd worden.

Wilt u meer informatie over het opstarten van een slapende VvE of wilt u het activeren van uw VvE laten doen door een professionele beheerder stuur dan een mail naar info@vt2000.nl of bel met onze experts op 0174-286262.

VT2000

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.