Portfolio
Home | Portfolio | Leiden

Leiden

Dit complex in Leiden bestaat uit 135 appartementen, garageboxen en een winkelcentrum. Het complex kwam oorspronkelijk geheel uit de verhuur. Het complex werd uitgepond en de eerste kopers kregen te maken met flink achterstallig onderhoud. De aanwezige financiële reserve was bij lange na niet voldoende om het benodigde onderhoud uit te voeren. Vanuit de eigenaren werd een actief bestuur gevormd.

Toen de eerste appartementen werden uitgepond was er een ander beheerkantoor aangesteld. De leden waren niet tevreden over deze beheerder omdat zij behoefte hadden aan een partij die zelf initiatieven neemt en actief mee denkt met het bestuur en de leden. De leden zijn op zoek gegaan naar een ander beheerkantoor. Uit deze selectie kwam VT2000 naar voren. VT2000 is vanaf 2002 de beheerder van dit grote complex. VT2000 is samen met het bestuur begonnen om een goede inventarisatie te maken van het groot onderhoud dat uitgevoerd moest worden met een prioriteitstelling. Met de leden zijn de onderhouds- en financiële plannen doorgenomen. In de eerste jaren is er door alle leden, het bestuur en VT2000 keihard gewerkt om de achterstanden in het onderhoud in te lopen. Met veel (financiële) inspanningen van de eigenaren, de actieve bewonerscommissie, betrokken huismeester en VT2000, is het complex gebracht in een nette onderhoudstoestand. De huismeester was oorspronkelijk alleen toezichthouder. De bewoners vonden het belangrijk om de huismeester te behouden omdat hij een hele positieve bijdrage levert aan het woongenot.

Om de kosten in de hand te houden verzorgt de huismeester ook schoonmaakwerkzaamheden en voert kleinere klusjes uit. VT2000 heeft aan deze omslag actief meegewerkt. Het is prettig werken met een actieve VvE en voor de bewoners is het zeer fijn wonen in dit goed onderhouden complex.

Wilt u meer weten over dit project?

Wij vertellen u er graag meer over. Neem hier contact met ons op!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.