Portfolio
Home | Portfolio | Den Haag

Den Haag

Dit complex midden in het centrum van Den Haag, waar vroeger de Ambachtsschool in gehuisvest was, is omgebouwd tot een mooi appartementencomplex. Het complex is deels in de oorspronkelijke staat gehouden en deels is er nieuwbouw bij gekomen. Bij monumentale panden worden andere eisen gesteld aan het onderhoud. VT2000 in Den Haag is op de hoogte van deze eisen. Het is belangrijk dat bij het uitvoeren van onderhoud extra zorg wordt besteed. Daarbij moet bekend zijn op welke onderdelen van het gebouw de monumentenstatus is afgegeven. Onderhoudskosten voor monumentale panden zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Binnen VT2000 is een VvE beheerder met extra affiniteit voor monumenten. Het team van VT2000 volgt opleidingen, ook op het gebied van monumentenzorg, en blijft op de hoogte van subsidiemogelijkheden.

Een aantal leuke feiten van het gebouw zijn:

Oorspronkelijk in 1873 gebouwd en waar 41 leerlingen in gehuisvest waren. De 1e functie van de school was het opleiden van leerlingen in een technische functie. Vervolgens werden er bakkersleerlingen opgeleid en uiteindelijk werden hier leerlingen opgeleid voor het vak van drukker. Als de school nog zou bestaan, had dit een onderdeel geweest van het ROC Mondriaan.

Wilt u meer weten over dit project?

Wij vertellen u er graag meer over. Neem hier contact met ons op!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.