Wat is het huishoudelijk reglement?

Als aanvulling op de regels die zijn opgenomen in het splitsingsreglement en de splitsingsakte kunnen eigenaren samen afspraken maken. De besluiten over deze afspraken worden genomen in de ledenvergadering. Het is verstandig om de afspraken vast te leggen in het huishoudelijk reglement. Overigens is het wel van belang dat u in de splitsingsakte nakijkt hoeveel stemmen aanwezig moeten zijn tijdens de ledenvergadering om het huishoudelijk reglement vast te leggen en/of te wijzigen. Verder is het van belang dat het huishoudelijk reglement wordt ondertekend door de voorzitter en daarna naar de leden wordt gestuurd.
Tip: het is belangrijk dat nieuwe eigenaren altijd op de hoogte zijn van de gemaakte afspraken. Bij de VvE’s die het beheer bij VT2000 hebben onder gebracht zorgt VT2000 ervoor dat de stukken van de VvE, waaronder het huishoudelijk reglement, altijd terecht komen bij de nieuwe eigenaren. Daarbij wordt aan de eigenaren verzocht om een verklaring in te vullen. Verder is het van belang om een actief beleid te hebben, zodat huurders en gebruikers ook altijd op de hoogte zijn van de afgesproken regels. U kunt hierover meer lezen bij de gebruikersverklaring of gebruiksverklaring.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.