Wat is van belang bij de glasverzekering?

Voor eigenaren is het heel belangrijk om te weten hoe de verzekeringen bij de vereniging zijn geregeld. Wat valt binnen de verzekering van de VvE en wat moet u zelf verzekeren? De ruiten van het complex worden niet standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. Hiervoor kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. In de praktijk bieden verzekeraars veelal een gecombineerde opstal- en glasverzekering aan. Bijzonder glas moet vaak apart worden verzekerd en/of worden genoemd in de polis. Het gaat altijd om lichtdoorlatend glas.
Tip: bijzonder glas zoals bijvoorbeeld draadglas of glas in lood is niet standaard meeverzekerd bij de glasverzekering. U kunt dit vaak wel laten opnemen, meestal tegen een geringe meerpremie. Vaak kan het zonder meerpremie meeverzekerd worden. Als u zogenaamd color belt glas (glas in gevel niet dienende voor lichtdoorlating) heeft, dan moet u dit apart laten meeverzekeren als u wilt dat de glasdekking van toepassing wordt. Dit komt doordat alleen glas, dienende voor lichtdoorlating, normaal gesproken is meeverzekerd.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.