Wat wordt verstaan onder financieel beheer?

Het financiële beheer van de VvE wordt vaak uitbesteed aan een VvE beheerkantoor. Onder het financiële beheer vallen onder andere het incasseren van de VvE bijdragen van de leden, het betalen aan crediteuren van de VvE, het opstellen van de begroting en het maken van de jaarrekening. Een voorbeeld van een uitgebreide lijst met taken die hieronder vallen, kunt u vinden op https://vt2000.nl/financieel-vve-beheer/.
Tip: voor veel bestuursleden is het naar om bij achterstanden mede-eigenaren aan te spreken. Voor de eigenaren zelf is het prettig om bij problemen te praten met een beheerkantoor in plaats van met een mede-eigenaar. Als u ervoor kiest om de administratie uit handen te geven dan is het aan te bevelen om te werken met een VvE beheerkantoor die SKW gecertificeerd is. Veel eigenaren vinden het prettig als de maandelijkse bijdrage automatisch geïncasseerd kan worden. Niet alle beheerkantoren bieden deze mogelijkheid. Een VvE beheerkantoor dat gecertificeerd is door het SKW en waarbij automatische incasso tot de mogelijkheden behoort, is VT2000.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.