Wat wordt bedoeld met de begroting van de VvE?

De begroting is heel belangrijk voor de VvE en de leden. De begroting is het overzicht van de verwachte kosten van de VvE voor de komende periode. De begroting dient ook de jaarlijkse reservering voor groot onderhoud te bevatten. De begroting vormt de basis voor de hoogte van de periodieke VvE bijdrage per appartementsrecht.

Tip: bij het bepalen van de benodigde jaarlijkse toevoeging aan de reserve is het van belang om een meerjarenonderhoudsplan als basis te nemen. Door het SKW gecertificeerde beheerders zullen werken met meerjarenonderhoudsplannen die aan bepaalde vastgelegde eisen voldoen.

Wat is een VvE beheerder?

Een VvE kan een beheerkantoor inhuren om (delen van) het beheer uit te besteden. Een VvE beheerder kan onder andere het financiële, administratieve, technische en secretariële beheer uit handen nemen. Hier kunt u een voorbeeld zien van diensten die kunnen worden uitbesteed.

Tip: op de site van VT2000 kunt u bij diensten zien uit welke onderdelen deze bestaat.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.