Wat wordt verstaan onder de administrateur?

De term administrateur komt voor in de oudere splitsingsreglementen (zie begrip). De administrateur moet ervoor zorgen dat de besluiten die door de leden zijn genomen goed worden uitgevoerd. De leden nemen de besluiten en de administrateur voert het uit. In nieuwe splitsingsreglementen zult u de term administrateur niet meer terugzien, maar wel de term bestuur of bestuurder. Het bestuur heeft, net als de administrateur, de taak om de besluiten die door de leden zijn genomen uit te voeren. De leden kunnen ervoor kiezen om een deel of alle taken neer te leggen bij een professionele VvE beheerder. Een professionele VvE beheerder kan ook de functie van administrateur voor de leden invullen.

Tip: als de VvE ervoor kiest om de functie van administrateur of bestuur / bestuurder uit handen te geven aan een professionele partij dan is het van belang om te weten dat niet elk VvE beheerkantoor deze functie over wil of kan nemen. Bij VT2000 is alle know how aanwezig en bovendien is VT2000 gecertificeerd. Bij een groot aantal VvE’s, verspreidt over een groot aantal plaatsen, verzorgt VT2000 de functie van administrateur/bestuur/bestuurder. Hierbij is het van belang dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van het VvE beheerkantoor deze taken in dekking heeft genomen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.