Wat is een aandeel (oftewel uw eigendom)?

Als eigenaar van een appartementsrecht heeft u een aandeel in het gemeenschappelijk bezit. Een aandeel, ook wel bekend als breukdeel, is de verhouding van uw appartementsrecht ten opzichte van het totaal aantal appartementsrechten. Dit is het percentage dat uw appartement inneemt in de totale VvE. Het geeft als het ware uw eigendom weer in de totale VvE, niet onbelangrijk dus!

Tip: het aandeel is van belang voor uw eigendom, maar ook voor het berekenen van het aandeel in de totale kosten.

Aandeel reservefonds opgeven in box 3 van de inkomstenbelasting

Uw aandeel in het reservefonds moet u opgeven in box 3 bij de aangifte voor de inkomstenbelasting.

Hoe weet u hoe groot uw aandeel in het reservefonds is?

VT2000 VvE beheer werkt met het programma Twinq. Op de portal van uw VvE vindt u een overzicht, waarin eenvoudig te zien is hoe groot uw aandeel in het reservefonds is.

Tip: bij de verkoop van uw appartement blijft uw aandeel in het reservefonds achter bij de VvE. Een koper heeft voorkeur voor een actieve VvE. Het is belangrijk om aan uw makelaar door te geven hoe hoog uw aandeel in het reservefonds is. De makelaar kan deze informatie dan meenemen in de advertentie op Funda.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.