VvE voor bedrijfsverzamelgebouwen

VvE beheer bedrijfsverzamelgebouwen
Net als appartementencomplexen kunnen bedrijfsverzamelgebouwen een VvE hebben. In bedrijfsverzamelgebouwen werken meerdere bedrijven onder één dak. U heeft in het gebouw een eigen bedrijfsruimte. De gemeenschappelijke delen, zoals het dak en de schil van het gebouw, worden vaak gedeeld. Het verschil met een andere VvE is dat de leden een zakelijke achtergrond hebben. Wat doet een VvE van een bedrijfsverzamelgebouw en hoe helpt de beheerder hierbij?

De eigenaren van een bedrijfsverzamelgebouw VvE zijn de zakelijke gebruikers, oftewel de eigenaren van de bedrijven. Het gebouw heeft dus geen woonfunctie en dat heeft invloed op hoe het gebouw verzekerd kan worden. De VvE van dit soort gebouwen houdt zich vooral bezig met het onderhoud van de gemeenschappelijke voorzieningen, het opstellen van begrotingen en het beheren van de ledenbijdragen en de communicatie met alle bedrijven binnen het pand.

Verzekering bedrijfsverzamelgebouw VvE
Het verzekeren van een bedrijfsverzamelgebouw is vaak ingewikkelder dan dat van een ‘gewoon’ appartementencomplex. Dit komt doordat een bedrijfsverzamelgebouw vaak meer verschillende soorten gebruikers heeft in tegenstelling tot alleen bewoners bij de meeste VvE’s. Dit levert de verzekeraar meer risico op.

Om die reden bevatten verzekeringen voor bedrijfsverzamelgebouwen andere condities.  De VvE van het bedrijfsverzamelgebouw houdt zich bezig met deze verzekeringen en sluit deze ook af.

Onderhoud VvE bedrijfsverzamelgebouwen
De gemeenschappelijke voorzieningen van het bedrijfsverzamelgebouw moeten onderhouden, gerepareerd en vervangen worden. Dit is ook een taak van de VvE. Hierbij is de communicatie naar de bedrijven over het onderhoud belangrijk. In de jaarlijkse ledenvergadering beslissen eigenaren mee over de plannen van de VvE en de begroting.

VT2000 en beheer bedrijfsverzamelgebouwen
Voor een aantal aanbieders van bedrijfsverzamelgebouwen is VT2000 de vaste VvE beheerder. Om deze VvE’s te beheren, is weer andere kennis nodig dan bij de appartementengebouwen. Deze speciale kennis is bij VT2000 in ruime mate aanwezig.

Zo zijn wij AFM-geregistreerd. Door deze registratie mogen wij VvE’s van bedrijfsverzamelgebouwen adviseren bij het afsluiten van verzekeringen, zoals de brand- en opstalverzekering. Het afsluiten van deze verzekeringen is vaak lastiger bij bedrijfsverzamelgebouwen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u hierbij ondersteunen en voor de VvE een goede verzekering afsluiten. De verzekering wordt hierbij beoordeeld op prijs en condities.

Een groot aantal VvE’s zijn u voor gegaan met als insteek, VT2000 regelt het beheer waardoor wij ons bezig kunnen houden met onze eigen business.

Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor uw VvE? Neem vrijblijvend contact met ons op via onze contactpagina. Wij gaan graag met u in gesprek over onze mogelijkheden voor uw VvE.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.